ПрАТ "Вознесенськ облплемсервіс"

Код за ЄДРПОУ: 00702386
Телефон: 05134 5-23-43
e-mail: vatvpp@ukr.net
Юридична адреса: 56500, Миколаївська обл, м. Вознесенськ, вул. Висока, 38
 

Річний звіт за 2011 рік

Опис бізнесу(текстова частина)

Важливі події розвитку (в тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ) Товариство засновано в 1998 роцi шляхом перетворення державного пiдприємства "Вознесенське племпiдприємство" у ВАТ в процесi приватизацiї. У 2011 роцi дiяльнiсть товариства приведена у вiдповiднiсть з вимогами Закону України "Про акцiонернi товариства" шляхом змiни назви на Приватне акцiонерне товариство "Вознесенськ облплемсервiс" та проведенням дематерiалiзацiї випуску акцiй.
Про організаційну структуру емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі у відповідності з попереднім звітним періодом Товариство не має дочiрнiх пiдприємств, фiлiй та представництв.
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій Пропозицiй щодо реорганiзацiї з боку третiх осiб протягом звiтного перiоду не надходило.
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) Бухгалтерський облiк на пiдприємствi ведеться у вiдповiдповiдностi вимогам Закону України №996 вiд 16.07.1999 р. "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi". Пiдприємством на протязi 2011 року застосовувався "План рахункiв бухгалтерського облiку , активiв, капiталу, зобов'язань та господарчих операцiй пiдприємств та органiзацiй", затверджений наказом Мiнiстерства фiнансiв України № 291 вiд 30.11.99 р. i зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї України 21 грудня 1999 року за № 892I4185. Звiтнiсть пiдприємства складена вiдповiдно до вимог нацiонального положення (стандарту) бухгалтерського облiку №1 "3агальнi вимоги до фiнансової звiтностi", затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України № 87 вiд 31.03.99 р. Концептуальною основою для пiдготовки фiнансової звiтностi товариства є нацiональнi положення (стандарти) бухгалтерського облiку, внутрiшнi накази та положення пiдприємства. Обрана акцiонерним товариством облiкова полiтика протягом року не змiнювалася. Амортизацiя нараховується за методами податкового законодавства.
Текст аудиторського висновку ТОВ Аудиторська фiрма "Троянда", свiдоцтво про внесення в Реєстр суб'єктiв аудиторської дiяльностi №1339 вiд 26.01.2001р.
видане Аудиторською палатою України, чинне до 23.12.2015р. 56500, м.Вознесенськ, Миколаївська обл., вул. Кiрова 33 оф. 26
тел. 05134 3-25-99, 067 281-26-23


Аудиторський висновок ( звiт незалежного аудитора ) щодо фiнансової звiтностi Приватного акцiонерного товариства
"ВОЗНЕСЕНСЬК ОБЛПЛЕМСЕРВIС" за 2011 рiк.


Адресат: власники цiнних паперiв та керiвництво Приватного акцiонерного товариства "ВОЗНЕСЕНСЬК ОБЛПЛЕМСЕРВIС".

Основнi вiдомостi про емiтента.
- повне найменування: Приватне акцiонерне товариство "ВОЗНЕСЕНСЬК ОБЛПЛЕМСЕРВIС";
- код за ЄДРПОУ: 00702386;
- мiсце знаходження: 56500, Миколаївська обл., м.Вознесенськ ,вул. Висока,будинок.38;
- дата первинної реєстрацiї: 03.02.1998р.;
- дата та номер в ЄДР юридичних осiб та фiзичних осiб-пiдприємцiв: 03.02.1998 №15081200000000039
- дата та номер останньої реєстрацiйної дiї: 28.07.2011р.;№15081050011000039
- основнi види дiяльностi за КВЕД:
o 01.23.0 Розведення свиней
o 01.11.0 Вирощування зернових та технiчних культур
o 01.21.0 Розведення великої рогатої худоби
o 01.42.0 Надання послуг у тваринництвi
o 15.61.0 Виробництво продуктiв борошномельно-круп'яної промисловостi
o 52.12.0 Роздрiбна торгiвля в неспецiалiзованих магазинах без переваги продовольчого асортименту.
Вiдкрите акцiонерне товариство "Вознесенське племпiдприємство"(далi-Товариство),засновано вiдповiдно до Наказу регiонального вiддiлення Фонду державного майна України по Миколаївськiй областi вiд 21 сiчня 1998 року №36-п шляхом перетворення державного Вознесенського пiдприємства по племеннiй справi в тваринництвi у вiдкрите акцiонерне товариство,вiдповiдно до Закону України "Про особливостi приватизацiї майна в агропромисловому комплексi" вiд 10 липня 1996 року №290I96-ВР,Постанови Верховної ради України "Про введення в дiю Закону України "Про особливостi приватизацiї майна а агропромисловому комплексi", Постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11 вересня 1996 року №1099 "Про затвердження Порядку перетворення у процесi приватизацiї державних,орендних пiдприємств iз змiшаною формою власностi у вiдкритi акцiонернi товариства",Постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 19 липня 19996 року №755 "Про прискорення приватизацiї майна в агропромисловому комплексi та спрощення процедури її проведення",а також Законiв України "Про приватизацiю державного майна", "Про господарськi товариства".
29 квiтня 2011 року на загальних зборах акцiонерiв Вiдкритого акцiонерного товариства "Вознесенське племпiдприємство", протокол №1, прийнято рiшення про замiну типу та найменування акцiонерного товариства з Вiдкритого акцiонерного товариства "Вознесенське племпiдприємство" на Приватне акцiонерне товариство "ВОЗНЕСЕНСЬК ОБЛПЛЕМСЕРВIС".
Приватне акцiонерне товариство "ВОЗНЕСЕНСЬК ОБЛПЛЕМСЕРВIС" створене та здiйснює дiяльнiсть на основi Господарського та Цивiльного кодексiв України,Закону України "Про акцiонернi товариства", "Про цiннi папери та фондовий ринок", "Про Нацiональну депозитарну систему та особливостi електронного обiгу цiнних паперiв в Українi", "Про державне регулювання ринку цiнних паперiв в Українi",нормативно-правових актiв Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку ,iнших актiв законодавства та Статуту.
Рiшенням загальних зборiв акцiонерiв ВАТ "Вознесенське племпiдприємство", протокол №1 вiд 29 квiтня 2011р., затверджено Статут ПрАТ "ВОЗНЕСЕНСЬК ОБЛПЛЕМСЕРВIС" та 28.07.2011р. проведена державна реєстрацiя Товариства в єдиному державному реєстрi юридичних та фiзичних осiб - пiдприємцiв.
Статут ВАТ "Вознесенське племпiдприємство" змiнено на редакцiю Статуту Приватного акцiонерного товариства "ВОЗНЕСЕНСЬК ОБЛПЛЕМСЕРВIС" вiдповiдно до вимог Закону України "Про акцiонернi товариства".
Статут Приватного акцiонерного товариства "ВОЗНЕСЕНСЬК ОБЛПЛЕМСЕРВIС" встановлює порядок дiяльностi, реорганiзацiї та лiквiдацiї Приватного акцiонерного товариства "ВОЗНЕСЕНСЬК ОБЛПЛЕМСЕРВIС"
Управлiння поточною дiяльнiстю ПрАТ "ВОЗНЕСЕНСЬК ОБЛПЛЕМСЕРВIС" на протязi звiтного 2011 року здiйснював директор Задорожний Володимир Володимирович. Посаду головного бухгалтера на протязi 2011 року посiдав Косов Андрiй Анатолiєвич.

Опис аудиторської перевiрки.
Аудиторська фiрма "Троянда" (надалi - Аудитор) згiдно з договором №5 вiд 15.02.2012 року провела аудиторську перевiрку фiнансової звiтностi суб'єкта ПрАТ "ВОЗНЕСЕНСЬК ОБЛПЛЕМСЕРВIС" (надалi Товариство), що включає Баланс станом на 31.12.2011 року, Звiт про фiнансовi результати за 2011 рiк на предмет повноти, достовiрностi та вiдповiдностi чинному законодавству України, встановленим нормативам.
Аудитором проведена аудиторська перевiрка вiдповiдно до вимог Закону України "Про аудиторську дiяльнiсть", Мiжнародних стандартiв аудиту, надання впевненостi та етики Мiжнародної федерацiї бухгалтерiв, якi прийнятi в якостi Нацiональних стандартiв аудиту в Українi та Вимог до аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв, затверджених рiшенням Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку 29.09.2011 № 1360 та зареєстрованих в Мiнiстерствi юстицiї України 28 листопада 2011р. за № 1358I20096. Стандарти аудиту вимагають вiд Аудитора дотримання етичних вимог, а також планування i виконання аудиторської перевiрки для отримання достатньої впевненостi, що фiнансова звiтнiсть не мiстить суттєвих викривлень.
Перевiрка податкового облiку та виконання робiт по бюджетним замовленням не є предметом даного договору.

Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу.
Приватне акцiонерне товариство "ВОЗНЕСЕНСЬК ОБЛПЛЕМСЕРВIС" здiйснює господарську, зовнiшньоекономiчну,iншу комерцiйну дiяльнiсть у вiдповiдностi з Конституцiєю України,Законами України "Про власнiсть", "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть", "Про господарськi товариства", "Про iнвестицiйну дiяльнiсть", "Про цiннi папери i фондовий ринок",постановами Верховної Ради України, Указами i розпорядженнями Президента України,декретами,постановами i розпорядженнями Кабiнету Мiнiстрiв України,iншим чинним законодавством України,Установчим договором i Статутом.
Вiдповiдно статуту ПрАТ "ВОЗНЕСЕНСЬК ОБЛПЛЕМСЕРВIС" управлiнський персонал вiдповiдає за порядок та умови дiяльностi Товариства, предмет та мету його дiяльностi.
Концептуальною основою для пiдготовки фiнансової звiтностi Товариства є Нацiональнi положення (стандарти) бухгалтерського облiку, iншi нормативно - правовi акти щодо ведення бухгалтерського облiку та складання фiнансової звiтностi в Українi, внутрiшнi положення Товариства.
Фiнансовi звiти подаються управлiнським персоналом.
Управлiнський персонал несе вiдповiдальнiсть за пiдготовку та достовiрне вiдображення iнформацiї в фiнансових звiтах вiдповiдно до Нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку та вимог чинного законодавства. Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу охоплює: розробку, впровадження та використання внутрiшнього контролю стосовно пiдготовки та достовiрного представлення фiнансових звiтiв, якi не мiстять суттєвих викривлень внаслiдок шахрайства або помилки; вибiр та застосування вiдповiдної облiкової полiтики, облiкових оцiнок, якi вiдповiдають обставинам.

Вiдповiдальнiсть аудитора.
Вiдповiдальнiстю Аудитора є висловлення думки щодо фiнансової звiтностi ПрАТ "ВОЗНЕСЕНСЬК ОБЛПЛЕМСЕРВIС" за 2011 рiк на основi результатiв аудиторської перевiрки.
Аудит передбачає виконання аудиторських процедур для отримання аудиторських доказiв стосовно сум та розкриття iнформацiї у фiнансовiй звiтностi на пiдставi судження Аудитора, яке 'рунтується на оцiнцi ризикiв суттєвих викривлень фiнансових звiтiв внаслiдок шахрайства або помилок. Виконуючи оцiнку цих ризикiв, Аудитор розглядає заходи внутрiшнього контролю, що стосуються пiдготовки та достовiрного представлення фiнансової звiтностi, з метою розробки аудиторських процедур, якi вiдповiдають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективностi внутрiшнього контролю суб'єкта господарювання. Аудит включає також оцiнку вiдповiдностi використаної облiкової полiтики, прийнятнiсть облiкових оцiнок, зроблених управлiнським персоналом, та загального представлення фiнансової звiтностi облiковим принципам, якi є загальноприйнятими в Українi.
Аудитор використовував принцип вибiркової перевiрки iнформацiї i пiд час перевiрки брав до уваги тiльки суттєвi помилки.
Аудитор вважає, що в процесi проведення аудиторської перевiрки отримано достатнi та вiдповiднi аудиторськi докази для висловлення думки.

Думка аудитора щодо фiнансової звiтностi.
На думку Аудитора фiнансова звiтнiсть ПрАТ "ВОЗНЕСЕНСЬК ОБЛПЛЕМСЕРВIС" за 2011 рiк, за винятком невiдповiдностей, визначених в наступному параграфi, справедливо i достовiрно вiдображає в усiх суттєвих аспектах iнформацiю щодо фiнансового стану Приватного акцiонерного товариства "ВОЗНЕСЕНСЬК ОБЛПЛЕМСЕРВIС" на кiнець дня 31 грудня 2011 року,його фiнансових показникiв та рух грошових коштiв за перiод, що минув на зазначену дату, у вiдповiдностi до нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку та чинного законодавства України.

Факти, що призвели до модифiкацiї думки аудитора.
Аудитор не спостерiгав за iнвентаризацiєю наявних основних засобiв та оборотних активiв Товариства станом на 31.12.2011 р.,оскiльки ця дата передувала датi укладання договору на проведення аудиторської перевiрки . Через характер облiкових основних засобiв та оборотних активiв Товариства Аудитор не мав змоги пiдтвердити кiлькiсть основних засобiв та оборотних активiв за допомогою iнших аудиторських процедур.
При перевiрцi дебiторської заборгованостi Аудитор не мав можливостi отримати абсолютної кiлькостi необхiдних достовiрних свiдоцтв про реальнiсть розмiру та термiну дебiторської заборгованостi в зв'язку з вiдсутнiстю 100% кiлькостi актiв звiрок.
Приватне акцiонерне товариство "ВОЗНЕСЕНСЬК ОБЛПЛЕМСЕРВIС" не вiдобразило на кiнець 2011 року резерв на виплату вiдпусток працiвникам. На дату балансу на пiдприємствi не проведена iнвентаризацiя фактичних показникiв накопичених працiвниками пiдприємства невикористаних днiв оплачуваної вiдпустки,тощо. Товариство порушило порядок формування i визначення сум забезпечення згiдно п.п 13-19 П(С)БО 11 i не вiдобразило суми забезпечення для вiдшкодування намiчених(майбутнiх) витрат i платежiв на кiнець 2011 р.(резерв на виплату вiдпусток працiвникам).
Невiдповiдностi, встановленi аудиторською перевiркою, мають обмежений та не суттєвий, на думку аудитора, вплив на фiнансову звiтнiсть Приватного акцiонерного товариства "ВОЗНЕСЕНСЬК ОБЛПЛЕМСЕРВIС" i не перекручують загальний фiнансовий стан Товариства розкритий у фiнансовiй звiтностi за 2011 рiк.
ПрАТ "ВОЗНЕСЕНСЬК ОБЛПЛЕМСЕРВIС" веде бухгалтерський облiк господарських операцiй щодо майна i результатiв своєї дiяльностi вiдповiдно до вимог Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" вiд 16.07.99р. №996 - ХIV зi змiнами та доповненнями, затверджених положень (стандартiв) бухгалтерського облiку та iнших нормативних документiв з питань органiзацiї бухгалтерського облiку.
Облiкова полiтика Товариства вiдповiдає нормативнiй базi бухгалтерського облiку в Українi.
На думку Аудитора розкриття iнформацiї за видами активiв станом на 31.12.2011р.в цiлому вiдповiдає вимогам П (С) БО та нормативним актам України.
Розкриття iнформацiї про зобов'язання станом на 31.12.2011р.в цiлому вiдповiдає вимогам П (С) БО.
Розкриття iнформацiї щодо власного капiталу станом на 31.12.2011р. вiдповiдає вимогам П(С) БО та нормативним актам України.
Статутний капiтал своєчасно i повнiстю сформований та сплачений в повному обсязi в сумi 225,0 тис. гривень за звiтний перiод не змiнювався. Кiлькiсть простих iменних акцiй 900000 штук номiнальною вартiстю 0,25 грн. кожна.
Рiшенням загальних зборiв акцiонерiв ПрАТ "ВОЗНЕСЕНСЬК ОБЛПЛЕМСЕРВIС" вiд 29.04.2011 р,протокол №1,прибуток за пiдсумками роботи 2010року в сумi 940,3 тис.грн. розподiлено наступним чином : 5% прибутку направлено до резервного капiталу , 95 % прибутку направлено до додаткового капiталу на розвиток виробництва.
По результатам господарської дiяльностi за 2011 рiк Товариство має прибуток в сумi 350,7 тис. грн.
Подiї, що вiдбулися пiсля дати фiнансових звiтiв, не вплинули на фiнансово -господарський стан Приватного акцiонерного товариства "ВОЗНЕСЕНСЬК ОБЛПЛЕМСЕРВIС" за 2011р.

Вiдповiднiсть вартостi чистих активiв чинному законодавству України.
Згiдно Методичних рекомендацiй щодо визначення вартостi чистих активiв акцiонерних товариств, затверджених рiшенням Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку № 485 вiд 17 листопада 2004р., за даними бухгалтерської звiтностi вiдповiдно до Положення (стандарту) бухгалтерського облiку 25 "Фiнансовий звiт суб'єкта малого пiдприємництва" визначено вартiсть чистих активiв ПрАТ "ВОЗНЕСЕНСЬК ОБЛПЛЕМСЕРВIС" станом на 31.12.2011р., в сумi 2817,4 тис. грн.
Вартiсть активiв, якi приймаються до розрахунку - 3190,9 тис. грн.
Вартiсть зобов'язань, якi приймаються до розрахунку - 373,5 тис. грн.
Вартiсть чистих активiв 3190,9 тис. грн.,-373,5 тис. грн., = 2817,4 тис. грн.
Статутний капiтал - 225,0 тис. грн.
Перевищення вартостi чистих активiв над Статутним капiталом Товариства станом на 31.12.2011р. становить 2592,4 тис.грн. Вимоги ч.3.ст.155 Цивiльного Кодексу України дотримуються.

Наявнiсть суттєвих невiдповiдностей мiж фiнансовою звiтнiстю, що пiдлягала аудиту, та iншою iнформацiєю, що розкривається Приватним акцiонерним товариством "ВОЗНЕСЕНСЬК ОБЛПЛЕМСЕРВIС" та подається до НКЦПФР разом з фiнансовою звiтнiстю.
На думку Аудитора суттєвi невiдповiдностi мiж фiнансовою звiтнiстю Приватного акцiонерного товариства "ВОЗНЕСЕНСЬК ОБЛПЛЕМСЕРВIС" за 2011 рiк та iншою iнформацiєю, що розкривається Товариством та подається до НКЦПФР разом з фiнансовою звiтнiстю, вiдсутнi.




Виконання значних правочинiв.
За даними останньої рiчної фiнансової звiтностi Товариства за 2010 рiк вартiсть активiв складає 4705 тис.грн.
В ПрАТ "ВОЗНЕСЕНСЬК ОБЛПЛЕМСЕРВIС" в 2011 роцi було виконано правочин на суму 440,6 тис.грн.,що становить 9,4 % вiд вартостi активiв Товариства за даними фiнансової звiтностi станом на 31.12.2010 року.
В 2011 роцi значнi правочини, де ринкова вартiсть послуг, що є їх предметом, становить вiд 10 i бiльше вiдсоткiв вартостi активiв за даними рiчної фiнансової звiтностi Приватного акцiонерного товариства "ВОЗНЕСЕНСЬК ОБЛПЛЕМСЕРВIС" за 2010 рiк вiдсутнi.
Порушень вимог ст.70 та ст.71 Закону України "Про акцiонернi товариства" ( 514-17) у Приватному акцiонерному товариствi "ВОЗНЕСЕНСЬК ОБЛПЛЕМСЕРВIС" не виявлено.

Стан корпоративного управлiння.
Корпоративне управлiння Приватного акцiонерного товариства "ВОЗНЕСЕНСЬК ОБЛПЛЕМСЕРВIС" в 2011 роцi здiйснювалося згiдно Закону України "Про акцiонернi товариства", статуту Товариства та рiшення загальних зборiв акцiонерiв.
Рiшенням загальних зборiв акцiонерiв прийнято та затверджено Положення про систему внутрiшнього контролю.
Положення про систему внутрiшнього контролю розроблено в вiдповiдностi з дiючим законодавством України, рекомендацiями НКЦПФР, статутом ПрАТ "ВОЗНЕСЕНСЬК ОБЛПЛЕМСЕРВIС" та iншими внутрiшнiми документами Товариства.
Положення про систему внутрiшнього контролю є внутрiшнiм документом Товариства, який визначає цiлi i задачi внутрiшнього контролю, процедури внутрiшнього контролю, суб'єктiв, вiдповiдальних за здiйснення процедур внутрiшнього контролю, а також вiдповiдальних за контроль по здiйсненню процедур внутрiшнього контролю.
В ПрАТ "ВОЗНЕСЕНСЬК ОБЛПЛЕМСЕРВIС" прийнятi та затвердженi внутрiшнi положення Товариства "Про загальнi збори", "Про Наглядову Раду", "Про Директора", "Про Ревiзiйну комiсiю". Посада внутрiшнього аудитора згiдно штатного розкладу не передбачена. Контроль за фiнансово - господарською дiяльнiстю Товариства здiйснює директор, спостережна рада та ревiзiйна комiсiя, якi визначають полiтику внутрiшнього контролю та здiйснюють оцiнку ефективностi процедур внутрiшнього контролю. Висновки ревiзiйної комiсiї щорiчно затверджуються на загальних зборах акцiонерiв.
Порушень корпоративного управлiння в Приватному акцiонерному товариствi
"ВОЗНЕСЕНСЬК ОБЛПЛЕМСЕРВIС" в 2011 роцi Аудитором не виявлено.

Iдентифiкацiї та оцiнки Аудитором ризикiв суттєвого викривлення фiнансової звiтностi за 2011 рiк Приватного акцiонерного товариства "Пiвденбудтранс" внаслiдок шахрайства.
Випадкiв шахрайства, що вплинули на фiнансову звiтнiсть за 2011 рiк Приватного акцiонерного товариства "ВОЗНЕСЕНСЬК ОБЛПЛЕМСЕРВIС" не виявлено. Порушень чинного законодавства України не встановлено.


Основнi вiдомостi про аудиторську фiрму.
- Повне найменування юридичної особи вiдповiдно до установчих документiв:
ТОВ Аудиторська фiрма "Троянда";
- Номер та дата видачi Свiдоцтва про внесення до Реєстру аудиторських фiрм: №1339 вiд 26.01.2001 р., термiн чинностi продовжено до 23 грудня 2015 р.;
- Мiсцезнаходження юридичної особи: 56500, Миколаївська обл., м. Вознесенськ, вул. Кiрова, 33, оф. 26;
- Телефон (факс): 05134-3-21-05;
- Дата i номер договору на проведення аудиту: 15.02.2012 р. № 5;
- Дата початку та дата закiнчення проведення аудиту: аудиторська перевiрка розпочата 15.02.2012р. та закiнчена 29.03.2012 р.

Аудитор - О.А. Большакова,
сертифiкат серiя А №005137 виданий
рiшенням АПУ №108 вiд 29 березня 2002 р.,
термiн чинностi продовжено до 29 березня 2016 р.

Директор - аудитор Аудиторської фiрми Троянда
Н.М.Яворська
Сертифiкат серiї А №000658, виданий рiшенням
АПУ № 41 вiд 25 сiчня 1996 року., термiн чинностi
продовжено до 25 сiчня 2015 р.



Дата аудиторського висновку - 29.03.2012р.
Інформація про основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформація про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його положення на ринку; інформація про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання Основними видами дiяльностi Товариства є проведення закупок, зберiгання та реалiзацiя спермопродукцiї великої рогатої худоби та кнурiв.
Продукцiя товариства реалiзується у межах України.
Сезоннiсть виробництва продукцiї рослинництва. Зменшення поголiв'я худоби в господарствах.
Основнi конкуренти- племiдприємства областi.
Інформація про основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування За останнi 5 рокiв товариством було придбано активiв (транспортнi засоби,будiвлi, машини та обладнання).
2007 р. - 130,9 тис. грн
2008 р. - 21.16 тис. грн
2009 р - 6,66 тис. грн
2010 р. - 154.9 тис. грн
2011 р - 266.2 тис.грн
За останнi 5 рокiв товариством було вiдчуджено активiв (транспортнi засоби, машини та обладнання).
2007 р. - 11.5 тис. грн
2008 р. - 4,6 тис. грн
2009 р - 3,09 тис. грн
2010 р. - 6,6 тис. грн
2011 р. - 0 тис.грн
Значних iнвестицiй або придбань товариство найближчим часом не планує.
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, інформація щодо планів капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення Товариство використовує власнi основнi засоби якi знаходяться за мiсцезнаходженням товариства та належать пiдприємству на правi власностi. Використання ОЗ здiйснюється вiдповiдно до їх призначення. Надходження основних засобiв пiдтверджується первинними документами та оцiнюються по вартостi придбання. Вибуття пiдтверджуються вiдповiдними документами (актами лiквiдацiї основних засобiв). Облiк основних засобiв ведеться по групам з урахуванням вимог податкового облiку та за видами ОЗ у вiдповiдностi встановленому Плану рахункiв бухгалтерського облiку. На кiнець звiтного перiоду залишкова вартiсть основних засобiв складає 975,3 тис. грн. Накопичена амортизацiя складає 1878,8 тис.грн, що складає 65,83% первiсної вартостi. Особливостей по екологiчних питаннях, якi б могли позначитися на використаннi активiв Товариства не спостерiгається. Планiв щодо розширення або удосконалення основних засобiв пiдприємство не має.
Інформація щодо проблем, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень На дiяльнiсть товариства досить суттєво впливають наступнi економiчнi, соцiальнi та технологiчнi фактори:- поглиблення iнфляцiйних процесiв;- зниження капiталоємностi грошових ресурсiв;- витратна модель економiки, що викликає вiдсутнiсть прибутку, недостатнiсть коштiв для здiйснення капiталовкладень;- нестабiльнiсть податкового законодавства.
Інформація про факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства Фактiв виплати штрафiв та компенсацiй у звiтному роцi не було.
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента Фiнансування дiяльностi здiйснюється за рахунок власних коштiв.
Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та про очікувані прибутки від виконання цих договорів Укладених, але не виконанних договорiв немає.
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) В наступному роцi товариство планує зберегти осовнi напрями своєї дiяльностi, досягти фiнансової стабiльностi.
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок За звiтний рiк товариство не здiйснювало дослiджень та розробок, витрати на дослiдження та розробку вiдсутнi.
Інформація щодо судових справ, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства або його посадові особи (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається Судовi справи, стороною в яких виступає емiтент за звiтний перiод вiдстутнi.
Інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі Вся iнформацiя про емiтента розкрита у попереднiх роздiлах. Iнша iнформацiя, яка може бути iстотною для оцiнки iнвесторами фiнансового стану та результатiв дiяльностi емiтента, вiдсутня.